Top 10 Alimente care îți îmbunătățesc sănătatea ochilor

’’Ochii, asemeni unor santinele, ocupă poziția cea mai înaltă a corpului’’ - Cicero

Așa cum spune renumitul Cicero, ochii sunt cei care ne arată lumea, așa că trebuie să avem mare grijă de ei și cum nu există persoană care să nu fi auzit în copilărie vorba mamei, ,,mănâncă morcovi ca să ai vedere bună”, în continuare vom detalia importanța acestora și a altor legume, cereale și fructe pentru sănătatea ochilor.

Pe lângă consumul acestor alimente, este, de asemenea, important să mențineți un stil de viață sănătos și să vă faceți examene oftalmologice regulate pentru a detecta și a preveni orice probleme oculare. De asemenea, ar trebui să vă protejați ochii de soare purtând ochelari de soare și o pălărie când sunteți afară.

💰 Citește articolul până la final și beneficiezi de o surpriză din partea noastră! 💰

1. Frunze verzi

Frunzele proaspete sunt o sursă bogată de mai multe vitamine vitale cu efect antioxidant, cum ar fi vitamina A, vitamina C, antioxidanti și flavonoizi polifenolici, cum ar fi luteina, zeaxantina și beta-carotenul. Împreună, acești compuși acționează ca necrofagi de protecție împotriva derivaților de oxigen – radicali și specii reactive de oxigen (ROS), având astfel un rol important în vindecare, în procesul de îmbătrânire și în procesele metabolice ale diferitelor boli.

Modalități practice de integrare în dieta ta: 

Salată de spanac

Înlocuiește clasicele frunzele verzi din salata de vară cu cele de spanac proaspăt. Spanacul conține multă vitamina C, luteină și beta-caroten . Beta carotenul este o vitamină care oferă o vedere de noapte mai bună și previne cataracta. Nu-ți place gustul de spanac? Adaugă o mână de frunze de spanac în smoothie-urile tale, fructele vor atenua gustul, dar vitaminele vor fi în continuare acolo.

2. Pește

Tonul, somonul, macroul sau anşoa, sunt bogți în acizi graşi esenţiali polisaturaţi ce includ acizi graşi DHA (acid docosahexanoic), EPA (acid eicosapentanoic) şi ALA (acid alfa-linoleic), acizi ce sunt vitali pentru a ne păstra sănătatea în general, şi în special ne protejează vederea.

Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani arată că persoanele care consumă rar peşte gras oceanic se confruntă frecvent cu sindromul de ochi uscat şi prezintă deseori tulburări de vedere.

Modalități practice de integrare în dieta ta: 

Somon la grătar

În nopțile calde de vară, o modalitate bună de a petrece timpul este aceea de a face un grătar. Somonul la grătar este foarte gustos dar și bogat în acizi grași omega-3. S-a dovedit că un consum regulat de omega-3, reduce riscul de degenerescență maculară asociată cu înaintarea în vârstă (ARMD) cu până la 38%. Somonul conține și vitamina D, importantă, de asemenea, pentru sănătatea ochilor.

3. Ouă

Există mai mulți nutrienți care ajută la contracararea unora dintre procesele degenerative care ne pot afecta ochii. 

Două dintre acestea se numesc luteină și zeaxantină. Sunt antioxidanți puternici care se acumulează în retina ochiului.

Studiile arată că consumul unor cantități adecvate din acești nutrienți poate reduce semnificativ riscul de cataractă și degenerescență maculară, două tulburări oculare foarte frecvente.

Gălbenușul conține cantități mari atât de luteină, cât și de zeaxantină un pigment de culoare galbenă. Ouăle sunt, de asemenea, bogate în vitamina A. Deficitul de vitamina A este cea mai frecventă cauză de orbire din lume. 

Modalități practice de integrare în dieta ta: 

Ouă la micul dejun

Amestecă salata cu ouă fierte, prepară o omletă pufoasă sau începe-ți ziua cu ouă fierte moi. Ouăle conțin luteină și zeaxantină, la fel ca și porumbul și fisticul, dar într-o cantitate mai mare. Cercetătorii au descoperit că, mâncând doar un ou pe zi, vă crește nivelul de luteină, cu 26% și cel de zeaxantina cu 38% , dar nivelul de colesterol nu va fi afectat.

4.  Nuci și semințe

Nucile (fistic, migdale, nuci românești), semințele (dovleac, floarea soarelui, in, alune), sunt surse importante de acizi grași esențiali și trebuie consumate în fiecare zi, cu măsură. Corpul tău va folosi acizii grași în diverse procese reparatorii care au loc în somn. Fisticul este bogat în luteină și zeaxantină. Fisticul conține, de asemenea, o cantitate mare de vitamina E, necesară pentru îmbunătățirea vederii și sănătății.

Modalități practice de integrare în dieta ta: 

Nuci pentru gustare

Pregătește de dimineață un pumn mic de nuci crude, puse la înmuiat în apă filtrată, pe care să le mănânci seara, înainte de culcare.

5. Citrice

Citricele, morcovii sau dovleceii conțin, pe lângă vitamine (A, C, E) și carotenoizi, renumiți tot pentru rolul antioxidant. Fructele și legumele galbene, portocalii sau roșii sunt adevărate protectoare ale retinei și sunt indicate a fi consumate în caz de sindrom de ochi uscat sau cataractă incipientă.

Modalități practice de integrare în dieta ta: 

✔ Cocktail de fructe

Citricele şi fructele de pădure – sunt un cocktail exploziv de vitamina C, care scade semnificativ şansele de dezvoltare a problemelor oculare.

6. Fructe de pădure

Fructele de pădure (coacăze, afine, mure, zmeură), dar și strugurii închiși la culoare conțin o cantitate importantă de antioxidanți (antocianozide), cu rol în prevenirea apariției degenerescenței maculare legate de vârstă, precum și a cataractei.

Rolul acestor fructe este cunoscut și în adaptarea la întuneric, creșterea capacității de efort vizual și adaptarea la schimbările oculare date de miopie. 

Degenerescența maculară legată de vârstă, dar și cataracta, sunt afecțiuni care progresează, singurul mod în care le putem stopa în evoluție fiind să aducem aport suplimentar de vitamine și minerale care să hrănească țesuturile afectate (retina, respectiv cristalinul).

Modalități practice de integrare în dieta ta: 

Cocktail de fructe

Citricele şi fructele de pădure – sunt un cocktail exploziv de vitamina C, care scade semnificativ şansele de dezvoltare a problemelor oculare.

7. Cerealele integrale

Consumul constant de cereale integrale constituie o modalitate simplă de a vă asigura o viață sănătoasă, pe termen lung. Cerealele integrale conțin o serie de substanțe nutritive esențiale: proteine, fibre, vitamine din complexul B, vitamina A, antioxidanți dar și minerale (fier, zinc, cupru, magneziu).

Modalități practice de integrare în dieta ta: 

✔ Cereale integrale cu lapte

✔ Cereale integrale cu fructe și iaurt

8. Morcovi

Morcovul este o sursă bogată nu doar de betacaroten, ci și de apă. Carotenoizii sunt cele mai importante substanțe pentru ca au proprietăți antioxidante care ajută la buna funcționare a organismului. Principalii carotenoizi sunt:

✔ Betacarotel;

✔ Alfa-carotenul;

✔ Luteină;

✔ Licopenul;

✔ Antocianinele;

✔ Poliacetilenele.

Modalități practice de integrare în dieta ta: 

✔ Salată de crudități - morcovi, țelină și măr, iaurt, patrunjel și zeamă de lămâie.

9. Cartofi dulci

Vitamina A, un antioxidant important prezent într-o cantitate atât de mare în cartoful dulce, îndeplineşte numeroase funcţii în organismul nostru: ne ajută să avem o vedere mai bună, o imunitate mai eficientă, un metabolism mai rapid şi o piele mai frumoasă. Încorporând în alimentaţia ta preparate cu acest tip de cartof, vei beneficia în timp de toate aceste efecte pozitive.

Un cartof dulce mediu, gătit, conţine aproximativ 180 de calorii şi are un indice glicemic mediu. În plus, aceeaşi cantitate îţi asigură 214% din doza zilnică recomandată de vitamina A, 52% din vitamina C, 50% de mangan, 35% de acid pantotenic, 34% de vitamina B6 şi biotină.

Modalități practice de integrare în dieta ta: 

✔ Piure sau supă cremă de cartofi dulci.

10. Ardei

Ardeiul gras are efecte antiinflamatoare, antiseptice, antitumorale, antifungice, antioxidante și tonice. Europenii îl folosesc în bucătarie din anii 1400 și nu de puține ori, a fost inclus în rețetele diferitelor remedii naturale folosite de medici.

Antioxidanții, betacarotenul, vitamina C și vitamina A, toate prezente din belșug în ardeii grași, ne susțin sistemul imunitar și ne ajuta în lupta cu radicalii liberi. 

Studiile recente au demonstrat rolul substanțelor din ardeiul roșu și pentru sănătatea ochilor. Consumul de ardei gras îmbunătățește vederea și poate reduce riscul de cataractă.

Modalități practice de integrare în dieta ta: 

✔ Salate

✔ Gustare între mese

✔ Poți înlocui pâinea de la sandwichuri cu ardei

Doza de Sănătate sare în ajutor!

Îmbunătățiți-vă vederea și protejați-vă ochii cu BioVizual! Amestecul nostru unic de Luteină 5%, extrasă din flori de Craiță, vitamina C și afine este conceput special pentru a susține sănătatea ochilor și pentru a îmbunătăți acuitatea vizuală. Florile de Craiță au fost folosite de secole pentru a îmbunătăți vederea și a proteja împotriva leziunilor oculare. Vitamina C este un antioxidant puternic care ajută la prevenirea dezvoltării cataractei și a altor boli oculare legate de vârstă. Și afinele sunt o sursă bogată de antociani, care s-a dovedit că îmbunătățesc vederea pe timp de noapte și sănătatea generală a ochilor. Încercați BioVizual astăzi și vedeți singur diferența!

BioVizual

✔ Tratează problemele de vedere și îmbunătățește vederea nocturnă.

✔ Normalizează circulația sanguină a retinei.

✔ Reglează tensiunea intraoculară.

✔ Fortifică vasele de sânge.

✔ Benefică în protecția nervului optic și a întreg sistemului vascular.

✔ Scade riscul formării cheagurilor de sânge.

✔ Protejează pereţii vasculari.

✔ Previne uscăciunea ochilor și infecțiile acestora.

✔ Antocianocidele din compoziție previn degenerescența maculară, cataractă, miopia și hipermetropia.

Conține 30 de comprimate.

Compoziție / 1 capsula:

✔ Luteină 5%, extrasă din flori de Craiță (Tagetes erecta) - 100mg

✔ Vitamina C / Acid Ascorbic - 50mg

✔ Pulbere din fructe de Afin (Vaccinium myrtillus) - 50mg

💰 Profită acum de oferta promoțională 2+1 Gratis! La doar 99 Ron cu Transportul Gratuit! 💰

Doza de SanatateDoza de SanatateDoza de Sanatate

Preț întreg 159

Va mulțumim pentru comandă! Unul dintre operatorii noștri telefonici o să vă contacteze pentru confirmarea datelor de livrare.
Ne pare rău. A apărut o eroare. Vă rugăm să incercati din nou.
Comanda acum pe messenger
Comenzi Telefonice
0771 104 521
Contact Office
0729 323 347