Sistemul muscular

Sistemul muscular este alcătuit din diferite tipuri de mușchi ce joacă un rol important în funcționarea organismului. Mușchii sunt cei care ne permit, de exemplu, să vorbim sau să mestecăm.

Ei controlează ritmul cardiac, respirația sau digestia. Alte funcții importante ale sistemului muscular sunt vederea sau reglarea temperaturii corpului.

💰 Citește articolul până la final și beneficiezi de o surpriză din partea noastră! 💰

Cum funcționează sistemul muscular? 

Acest sistem este alcătuit din mai mult de 600 de mușchi ce lucrează împreună pentru a asigura funcționarea normală a organismului. Există trei tipuri musculare:

Mușchii scheletici: Aceștia sunt singurii mușchi ce pot fi controlați în mod conștient.

Ei sunt atașați de oase, iar contracția lor permite mișcarea oaselor respective. Orice acțiune pe care o efectuează un om în mod conștient (cum ar fi scrisul, mestecatul sau alergatul) implică mușchii scheletici.

Mușchii netezi: Acest tip muscular căptușește interiorul vaselor sanguine și al organelor și mai este denumit și mușchi visceral.

Este cel mai slab tip muscular, însă are rol esențial în a asigura circulația sanguină sau a bolului alimentar prin tractul digestiv. Acești mușchi nu pot fi controlați voluntar.

Mușchiul cardiac: Acest tip muscular se află doar la nivelul inimii și este responsabil pentru pomparea sângelui în întregul organism.

El își generează singur contracțiile, formând astfel ritmul cardiac. Anumite impulsuri nervoase de la creier către inimă controlează acest ritm. Mușchiul cardiac este un mușchi puternic, însă nu poate fi controlat voluntar.

Funcțiile sistemului muscular:

Mobilitatea

Principala funcție a sistemului muscular este să permită mișcarea. Când mușchii se contractă, ei contribuie atât la mișcări ample, grosiere, cât și la mișcări fine, de acuratețe.

Exemple de mișcări ample sunt alergatul, înotul, mersul etc. Mișcările de finețe sunt caracterizate de exemplu de scris, vorbit sau de expresiile faciale. Mușchii scheletici de dimensiuni mai mici sunt responsabili pentru astfel de mișcări.

Majoritatea mișcărilor din aceste categorii sunt voluntare, însă există și mișcări de tip reflex, cum ar fi retragerea mâinii atunci când atingem un obiect fierbinte.

Stabilitatea

Majoritatea tendoanelor se întind peste articulații, oferind stabilitate și echilibru la nivelul acestora. Tendoanele de la nivelul genunchiului și al umerilor, de exemplu, joacă un rol important în menținerea echilibrului și al posturii.

Mușchii abdomenului și ai spatelui asigură forța necesară acțiunilor complexe de tipul ridicatului de greutăți.

Postura

Mușchii scheletici sunt responsabili și de menținerea unei poziții corecte atunci când stăm în picioare sau stăm așezați.

O postură corectă implică mușchi puternici și flexibili, în timp ce niște mușchi încordați și înțepeniți vor da o postură incorectă în care organismul nu este aliniat adecvat, lucru care, în timp, va provoca dureri de spate, cervicale și la nivelul articulațiilor.

Circulația

Inima pompează sânge în tot corpul prin contractile mușchiului cardiac. Aceste contracții sunt controlate involuntar de impulsuri nervoase provenite de la sistemul nervos.

Mușchii netezi ce căptușesc vasele de sânge joacă și ei un rol important în circulație, menținând presiunea sanguina în caz de hemoragie sau deshidratare.

Tot ei sunt cei care se dilată atunci când, în timpul efortului susținut, organismul are nevoie de un aport mai mare de oxigen.

Respirația

Respirația implică mușchiul diafragmatic. Acesta este un mușchi sub formă de cupolă, ce se află sub cei doi plămâni.

Când el se contractă, el împinge toracele în jos, permițând astfel toracelui să se umple de aer, iar când se relaxează, el revine la poziția inițială, împingând astfel aerul din plămâni.

Când vrem să respirăm mai profund, atunci vom avea nevoie de ajutor și de la alți mușchi precum cei ai spatelui, ai abdomenului sau ai gâtului.

Digestia

Mușchii netezi de la nivelul organelor și tubului digestiv joacă un rol important în procesul de digestie. Mâncarea avansează prin tubul digestiv datorită unei mișcări asemenea unei valve, denumită mișcare peristaltică.

Această contracție și relaxare progresivă, a acestor mușchi netezi, permite bolului alimentar să treacă mai departe.

La nivelul stomacului, mușchiul superior se contractă și se relaxează pentru a permite intrarea alimentelor în stomac, iar mușchii din porțiunea sa inferioară asigură amestecul alimentelor cu lichidele digestive.

Urinatul

Sistemul urinar este alcătuit din mușchi scheletici și netezi localizați la nivelul vezicii urinare, rinichilor, penisului și al vaginului, ureterelor, prostatei și uretrei.

Acești mușchi lucrează împreună cu sistemul nervos pentru a ține sau a elibera urina din vezică.

Nașterea

Unii mușchi ai uterului se contractă și se relaxează în timpul nașterii. Aceste contracții ajută la împingerea fătului prin vagin, iar mușchii de pe la platoul pelvisului ajută la dirijarea capului fătului către canalul de naștere.

Vederea

La nivelul globului ocular, 6 mușchi scheletici coordonează mișcările acestuia. Ei lucrează rapid și precis, și permit menținerea unei imagini clare, ne asigură câmpul vizual și ne permit să urmărim obiecte aflate în mișcare.

Dacă cineva suferă o leziune a acestor mușchi, vederea sa va fi compromisă.

Protecția organelor - Mușchii trunchiului protejează organele interne din toate cele 4 direcții. În partea posterioară, prin prezența coloanei vertebrale este asigurată o protecție sporită.

Reglarea temperaturii

Menținerea temperaturii organismului este o funcție importantă a sistemului muscular. Aproape 85% din temperatura corpului este asigurată de contracții musculare.

Când temperatura scade sub nivelul optim, mușchii scheletici își intensifică activitatea pentru a crea căldură. Tremuratul este un astfel de exemplu.

Un alt exemplu este activitatea mușchiilor din interiorul vaselor de sânge, care se contractă pentru a păstra temperatura.

Pentru a aduce la normal temperatura, mușchii netezi din vasele de sânge se relaxează, permițând astfel să circule mai mult sânge și să elibereze excesul de căldură prin piele.

Curiozități despre sistemul muscular 

  • Mușchii alcătuiesc aproximativ 40% din greutatea corporală totală.
  • Mușchiul cardiac este cel mai harnic mușchi din corp. El pompează până la 2000 de litri de sânge pe zi.
  • Mușchiul gluteal este cel mai mare mușchi din organism. El se află la nivelul fesei și ajută la menținerea posturii.
  • Urechea conține cei mai mici mușchi, alături de cele mai mici oase. Acești mușchi țin urechea internă intactă și o conectează de timpan.
  • Mușchiul maseter este cel mai puternic după forța sa. El permite dinților să se închidă cu o forță de 55 kg la nivelul incisivilor și până la 200 kg la nivelul măselelor.

Doza De Sănătate sare în ajutor!

Nu mai aștepta pentru a-ți susține sistemul muscular în mod natural. Încercați ArtroMobil BioCremă și MSM Suport astăzi și experimentați beneficiile sprijinului natural al mușchilor și articulațiilor!

ArtroMobil BioCremă este un amestec unic de extracte din flori de mușețel, frunze de melisa, flori și părți aeriene de coada șoricelului, frunze de vâsc, fructe de fenicul, conuri de hamei și rădăcină de valeriană. Aceste ingrediente naturale lucrează împreună pentru a calma mușchii, pentru a reduce inflamația și pentru a susține mobilitatea articulațiilor.

MSM Suport este un alt supliment puternic conceput pentru a vă susține sistemul muscular. Formula noastră conține 1000 mg de MSM, un compus natural cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii. MSM Suport poate ajuta la reducerea durerilor musculare și la îmbunătățirea flexibilității, permițându-vă să performați cel mai bine în fiecare zi.

MSM Suport

Reduce durerile articulare, contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii

Are efect antiinflamator şi creşte nivelul de glutation

Poate accelera recuperarea după efort fizic, prin reducerea leziunilor musculare și a stresului

Ajută la ameliorarea simptomelor artritei prin reducerea durerii și a rigidității

Îmbunătățește flexibilitatea

Îmbunătățește sănătatea și tenul pielii

Detoxifică corpul

Întărește părul și unghiile

Accelerează vindecarea

Mărește energia în mod natural

Conține: 30 comprimate.

Compoziție:

✔ MSM - 1000mg

ArtroMobil BioCremă

✔ Calmează durerea de spate

✔ Reduce durerea de la nivelul tuturor grupelor de mușchi

✔ Detensionează mușchii încordați

✔ Reduce senzația de durere, disconfort și tensiune din zona mușchilor cefei, a spatelui, a coastelor (junghiuri intercostale) și a gambelor (picioare obosite)

✔ Stimulează circulația sângelui

Compoziție:

✔ Extract din flori de Mușețel

✔ Extract din frunze de Roiniță

✔ Extract din flori și partea aeriană de Coada șoricelului

✔ Extract din frunze de Vâsc

✔ Extract din fructe de Fenicul

✔ Extract din conuri de Hamei

✔ Extract din rădăcină de Valeriană

💰 Profită acum de oferta promoțională 2+1 Gratis! La doar 99 Ron cu Transportul Gratuit! 💰

Doza de SanatateDoza de SanatateDoza de Sanatate

Preț întreg 160

Va mulțumim pentru comandă! Unul dintre operatorii noștri telefonici o să vă contacteze pentru confirmarea datelor de livrare.
Ne pare rău. A apărut o eroare. Vă rugăm să incercati din nou.
Comanda acum pe messenger
Comenzi Telefonice
0771 104 521
Contact Office
0729 323 347