Îngrijirea rinichilor și vezicii urinare: 5 pași simpli

Îngrijirea adecvată a rinichilor și vezicii urinare poate ajuta la prevenirea multor afecțiuni comune ale sistemului urinar, cum ar fi infecțiile tractului urinar, pietrele la rinichi și insuficiența renală. 

Vezica și rinichii lucrează împreună pentru a ne menține sănătoși. Una dintre cele mai importante funcții ale rinichilor este filtrarea sângelui prin îndepărtarea deșeurilor și ajustarea nivelurilor de sare, apă și minerale. Sângele sănătos revine în corp și deșeurile se transformă în urină, care se deplasează către vezică înainte de a fi eliberată.

Este vital să menținem aceste organe atât de importante sănătoase, astfel încât organismul să poată scăpa de deșeuri în siguranță. Iată cinci pași simpli pe care îi poți urma pentru a-ți menține sănătatea rinichilor și vezicii urinare:

💰 Citește articolul până la final și beneficiezi de o surpriză din partea noastră! 💰

1. Consumul suficient de apă

În mod natural, corpul tău își va face treaba de a se înseta atunci când ai nevoie de apă pentru a te salva de la deshidratare. Dar poți observa dacă bei suficient lichid examinând culoarea urinei. Dacă este de culoare galben deschis, acesta este un semn că bei suficientă apă, dar dacă este mai închisă la culoare, ar putea fi un semn de deshidratare.

Alte semne de deshidratare pot include oboseala cauzată de tensiunea arterială scăzută, dureri de cap, gură uscată și modificări ale elasticității pielii. 

Ar trebui să consumi zilnic aproximativ 6 până la 8 pahare de apă, pentru a te asigura că rămâi hidratat. Dacă te afli într-un climat mai fierbinte sau dacă faci exerciții fizice, va trebui să consumi mai multă apă decât de obicei, din cauza lichidului pierdut prin transpirație.

2. Consumarea unei diete sănătoase

​​Adoptarea unei diete echilibrate, care include o varietate de alimente sănătoase, este esențială pentru menținerea sănătății rinichilor și vezicii urinare. Înlocuiți alimentele procesate cu fructe și legume proaspete, proteine slabe și cereale integrale, cum ar fi orezul brun și quinoa. 

Consumul de prea multă sare poate contribui la creșterea tensiunii arteriale, care este legată de boli cardiovasculare, probleme renale și retenție de lichide. Pe măsură ce rinichii se exercită pentru a regla nivelurile ridicate de sare, mai multe lichide sunt reținute în organism, ceea ce poate provoca umflături și disconfort. 

De asemenea, consumul excesiv de zahăr crește riscul de diabet, care ulterior poate afecta negativ sănătatea rinichilor și vezicii urinare.

3. Menținerea unei greutăți sănătoase

Persoanele care suferă de obezitate au riscuri mai mari de a înregistra probleme ale funcției renale, arată un studiu realizat în Statele Unite. Excesul de greutate, în special în jurul burții, provoacă multe efecte adverse metabolice care au impact asupra rinichilor, a spus autorul studiului dr. Alex Chang de la Geisinger Health System în Danville, Pennsylvania, citat de Reuters.

Greutatea suplimentară poate activa sistemul nervos simpatic al organismului sau răspunsul ”luptă sau zbor”, care eliberează hormoni ce pot crește retenția sodiului și pot mări tensiunea arterială. De asemenea, obezitatea îngreunează capacitatea organismului de a elibera glucoza suplimentară din sânge, ceea ce poate conduce la diabet zaharat, au precizat autorii cercetării.

Pentru persoanele cu obezitate, pierderea în greutate poate inversa anomaliile metabolice cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul zaharat și colesterolul ridicat și poate ajuta la reducerea riscului viitor de a dezvolta boli de rinichi.

4.  Evitarea consumului de băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase conțin niveluri ridicate de acid fosforic, care este strâns legată de dezvoltarea pietrelor renale și a altor probleme ce țin de sistemul urinar. 

Consumate periodic, băuturile carbogazoase îndulcite cu sirop de porumb, cu o mare cantitate de fructoză, reduc fluxul de sânge renal și creează un risc mai mare de apariție a bolii renale cronice, susține un studiu publicat în Jurnalul American de Fiziologie-Fiziologie Renală.

La această concluzie au ajuns cercetătorii în urma unui experiment pe 25 de bărbați și femei. Autorii studiului au observat că acel consum regulat de sucuri acidulate și îndulcite cresc rezistența vasculară în rinichi, ceea ce duce la creșterea tensiunii arteriale și reducerea funcției renale. Într-un studiu de urmărire, cercetătorii au mai descoperit modificări ale fluxului de sânge arterial în interiorul rinichi.

5. Reducerea consumului de alcool și nicotină

Efectul alcoolului asupra rinichilor este negativ din cauza toxicității produselor de dezintegrare a etanolului care intră în sistemul urinar pentru eliminarea ulterioară. C2H5OH este un element incompatibil cu activitatea rinichilor, rezultatul acțiunii sale fiind o încălcare a funcției organelor, deteriorarea timpurie a țesutului renal, dezvoltarea bolilor renale.

Rinichii sunt responsabili nu numai de procesul de formare a urinei. Ei sunt implicați în procesul de formare a sângelui și sunt strâns legați de activitatea sistemului cardiovascular, circa 1,7 litri de sânge fiind filtrați zilnic.

Fumul de ţigară distruge mucusul, care protejează vezica urinară, chiar de urină. Iar urina va intra în contact direct cu pereţii vezicii. Aşa pot apărea mai des infecţii urinare, dar şi modificări neoplazice ale vezicii, cu alte cuvinte cancer de vezica urinară.

Doza De Sănătate sare în ajutor!

Vă prezentăm BioRenal, soluția naturală pentru îngrijirea rinichilor și a vezicii urinare! Formula noastră unică conține un amestec de ierburi puternice, inclusiv pulbere din părţi aeriene de Coada-calului, pulbere din frunze de Strugurii-ursului, pulbere din mătase de Porumb.

BioRenal este creat cu atenție pentru a vă susține sănătatea rinichilor și a vezicii urinare, în mod natural. Coada-calului conține silice, care poate ajuta la menținerea sănătății tractului urinar. Strugurii-ursului sunt cunoscute pentru proprietățile lor antimicrobiene naturale, care pot ajuta la menținerea unui tract urinar sănătos. Pulberele din mătase de Porumb conțin antioxidanți care pot ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ, care vă poate afecta rinichii.

Nu mai așteptați pentru a vă susține sănătatea rinichilor și a vezicii urinare. Comandă BioRenal astăzi și fă primul pas către o viață mai sănătoasă!

BioRenal

✔ Ameliorează afecțiunile tractului urinar și ajută la eliminarea bacteriilor.

✔ Are proprietăți diuretice.

✔ Detoxifiant al aparatului urinar.

✔ Acțiune antiseptică și dexinfectantă.

✔ Recomandat în nefrite, cistite, prostatită și calcul renal.

✔ Reduce acumulările de acid uric.

✔ Elimină nisipul de la rinichi.

✔ Protejează tractul urinar.

✔ Antiinflamator și antibacterian.

✔ Adjuvant în lupta împotriva staphylococeus aureus și helicobacter pylori.

✔ Luptă împotriva infecțiilor urinare.

✔ Ajută la detoxifierea tractului urinar.

✔ Restabilește elasticitatea venelor.

✔ Efect antioxidant si neuroprotector.

✔ Elimină ciupercile și alți paraziți nedoriți din corpul nostru.

Conține 30 de comprimate.

Compoziție / 1 capsula:

✔ Pulbere din părţi aeriene de Coada-calului(Equisetum arvense) - 200mg

✔ Pulbere din frunze de Strugurii-ursului(Arctostaphylos uva ursi) - 200mg

✔ Pulbere din mătase de Porumb (Zea mays) - 100mg

✔ Pulbere din rădăcină de Lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) - 80mg

✔ Pulbere din fructe de Afin (Vaccinium myrtillus) - 80mg

✔ Extract din frunze de Măslin (Olea europaea),cu 20% oleuropeina - 25mg

💰 Profită acum de oferta promoțională 2+1 Gratis! La doar 99 Ron cu Transportul Gratuit! 💰

Doza de SanatateDoza de SanatateDoza de Sanatate

Preț întreg 171

Va mulțumim pentru comandă! Unul dintre operatorii noștri telefonici o să vă contacteze pentru confirmarea datelor de livrare.
Ne pare rău. A apărut o eroare. Vă rugăm să incercati din nou.
Comanda acum pe messenger
Comenzi Telefonice
0771 104 521
Contact Office
0729 323 347