5 lucruri pe care nu le știai despre flora intestinală

Deși nu îi putem vedea cu ochiul liber, oamenii găzduiesc trilioane de microbi în/și pe corpul lor, cunoscuți în mod colectiv sub numele de microbiom. Cea mai mare și mai importantă comunitate de microbi este prezentă în intestinul uman, dar există și un microbiom oral, cutanat și vaginal.

Microbiomul intestinal cuprinde mai multe microorganisme, inclusiv eucariote, arhee, ciuperci, viruși și, cel mai abundent dintre toate, bacterii.

Oamenii există în simbioză cu bacteriile rezidente, ceea ce înseamnă că ne avantajăm reciproc.

Deși au nevoie de noi pentru un spațiu în care să trăiască, ne bazăm pe ei pentru a digera amidonul rezistent, pentru a sintetiza vitamine și chiar pentru a antrena sistemul imunitar în curs de dezvoltare.

Încă nu știm multe despre microbiom, deși este clar că bacteriile noastre intestinale sunt esențiale pentru sănătatea umană și reprezintă o nouă frontieră în știința biomedicală.

Iată 5 lucruri interesante pe care nu le știai despre flora intestinală:

💰 Citește articolul până la final și beneficiezi de o surpriză din partea noastră! 💰

1. Microbiomul a fost numit „al doilea genom”

Genomul constă în totalitatea genelor/a materialului genetic prezente într-un organism. S-ar putea să vă surprindă să aflați că genele bacteriene depășesc genomul nostru uman,fiind de ordinul milioanelor, în comparație cu 20.000.

Fiecare dintre aceste gene bacteriene îndeplinește o funcție specifică, multe dintre acestea sunt în avantajul oamenilor, fiind capabile să umple golurile din genomul nostru.

De exemplu, genele noastre umane se luptă să digere anumite fibre, dar bacteriile intestinale au instrumentele necesare și completează enzimele umane.

În concluzie, cercetătorii numesc microbiomul „al doilea genom”, deoarece genele sale le completează și le sporesc pe cele umane.

2. Flora intestinală este la fel de unică, ca și amprenta noastră

Gemenii identici au același ADN, dar flora lor intestinală poate fi foarte diferită.

În timp ce împărtășim aproximativ 99,9% din ADN-ul nostru cu alți oameni, flora noastră intestinală este foarte vastă, având o similaritate de până la 10%.

Cercetările emergente sugerează că profilurile noastre de microbiom pot fi folosite pentru a ne identifica, acționând ca un sistem de amprentare microbiană.

Într-un studiu, 80% dintre subiecți au rămas identificabili în decurs de un an de la prelevarea de probe de floră intestinală. Este puțin probabil ca tehnica să fie adoptată pentru aplicarea criminalistică, în principal pentru că microbiomul este supus modificării.

3. Flora intestinală are un impact semnificativ asupra dezvoltării sistemului imunitar

După cum se dovedește, bacteriile intestinale joacă un rol crucial în programarea sistemului imunitar. Atunci când flora intestinală este dezechilibrată, apar numeroase consecințe negative. Nu se dereglează doar tranzitul intestinal, ci scade și imunitatea organismului, crescând astfel riscul de a contracta virusuri și bacterii.

Interesant este că perturbările microbiomului timpuriu din cauza unor factori externi, precum: antibioticele, nașterea prin operație cezariană, curățenia excesivă, sunt asociate cu un risc crescut de alergii și tulburări autoimune. : Cum influențează bacteriile intestinale sănătatea imună?

Cercetătorii presupun ca disbioza afectează dezvoltarea sistemului imunitar. Pe scurt, disbioza înseamnă că celulele imune experimentează un eșantion mai mic de microbi în timpul “antrenamentului”. Drept urmare, este mai probabil ca ele să nu funcționeze în parametrii normali mai târziu în viață.

Pe de altă parte, un microbiom divers permite celulelor să devină pricepute în a face distincția între agenții patogeni dăunători și bacteriile inofensive.

Spre deosebire de celulele imune antrenate de un microbiom disbiotic, acestea ar avea un spectru mai larg de informații, pe care le pot folosi în apărarea organismului.

4.  Bacteriile intestinale pot „fura” gene pentru a-și extinde funcțiile

Nu numai că bacteriile noastre intestinale ne pot educa celulele imune, dar sunt și studenți buni, capabili să se adapteze și să învețe noi abilități.

De exemplu, s-a observat că unele specii împărtășesc gene cu bacteriile care mănâncă alge marine, permițându-le să digere mai bine alimente care conțin alge, precum: nori sau wakame.

Se presupune că bacteriile intestinale au întâlnit bacterii marine pe fructele de mare și le-au “furat” genele printr-un proces numit transfer orizontal de gene.

Interesant este că genele care digeră algele marine sunt mai frecvente în microbiomul subiecților asiatici, o regiune în care alimentele ce conțin alge sunt consumat în mod obișnuit.

Cercetătorii nu sunt siguri dacă bacteriile au dobândit aceste gene de-a lungul a mii de ani sau în câteva luni, opiniile fiind împărțite în ambele direcții.

Potrivit unei ipoteze, adiția genelor bacteriene ar fi permis strămoșilor noștri să se adapteze rapid la noile medii. 

5. Microbiomul nostru ne poate influența sănătatea mintală

Se știe de multă vreme că intestinul și creierul comunică bidirecțional, atât prin nervul vag, cât și prin alte căi. Ca atare, intestinul este cunoscut drept „al doilea creier”. Studiile sugerează că microbiomul poate influența și starea de spirit prin aceleași mecanisme.

În primul rând, dezechilibrele în microbiom pot crește permeabilitatea intestinală și inflamația.

Alături de disbioză, numeroase afecțiuni de sănătate mintală sunt caracterizate de markeri inflamatori crescuți în fluxul sanguin, sugerând că cele două sunt legate.

În plus, bacteriile intestinale sintetizează numeroase substanțe chimice care modifică starea de spirit, inclusiv serotonina, hormonul fericirii.

Se presupune că microbiomul poate transmite neurotransmițători prin nervul vag, modelând comportamentul.

De asemenea, cercetătorii bănuiesc că unii acizi grași cu lanț scurt pot fi neuroactivi, oferind un alt mecanism prin care microbiomul poate modula starea de spirit.

Doza De Sănătate sare în ajutor!

Vă prezentăm o ofertă promoțională pentru sănătatea intestinală - combinația ZeroToxin Aloe-Vera și Trimuno Protect Vitamina C, Zinc și Vitamina D3! Aceste două suplimente puternice lucrează împreună pentru a vă susține sănătatea intestinală și pentru a vă întări sistemul imunitar.

ZeroToxin Aloe-Vera este un detoxifiant natural care ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din organism. Formula sa blândă calmează și susține sistemul digestiv, promovând un echilibru sănătos al florei intestinale.

Trimuno Protect este un amestec puternic de trei nutrienți esențiali care lucrează împreună pentru a vă susține sistemul imunitar. Vitamina C este un antioxidant puternic care vă ajută să vă protejați corpul împotriva radicalilor liberi nocivi.

Zincul este esențial pentru buna funcționare a sistemului dumneavoastră imunitar și este implicat într-o gamă largă de procese celulare.

Vitamina D3 ajută la reglarea activității celulelor imunitare și este esențială pentru dezvoltarea sănătoasă a oaselor și mușchilor.

Împreună, ZeroToxin Aloe-Vera și Trimuno Protect oferă o abordare cuprinzătoare a sănătății intestinale și a sprijinirii sistemului imunitar. Luând împreună aceste două suplimente, puteți contribui la promovarea unui echilibru sănătos al florei intestinale și la întărirea apărării naturale a organismului împotriva agenților patogeni dăunători. Încercați-le astăzi și experimentați beneficiile pentru dvs.!

ZeroToxin Aloe-Vera

Ajută digestia prin secreția și eliminarea normală a bilei.

Menține nivelul glicemic normal.

Întărește organismul și asigură protejarea acestuia împotriva stresului oxidativ.

Facilitează eliminarea pietrelor biliare.

Are impact asupra metabolismului, grăsimii și zahărului din corp, prevenind, formarea stratului de grăsime din jurul taliei.

Reface mucoasa gastrică și duodenală.

Facilitează absorbția alimentelor și contribuie la menținerea unui tranzit intestinal normal.

Menține starea de bine, favorizând eliminarea deșeurilor metabolice și contribuind la regenerarea organismului.

Susține funcționarea normală a procesului de regenerare celulară.

Susține procesul de remineralizare și vitaminizare.

Susține formarea normală a globulelor roșii și hemoglobinei.

Menține concentrația normală a colesterolului și glucozei în sânge.

Susține protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Susține capacitatea de autoapărare a organismului.

Conține 30 de capsule.

Compoziție / 1 capsulă:

Pulbere din frunze de Aloe vera - 180mg

Trimuno Protect

Contribuie la:

✔ Funcţionarea normală a sistemului imunitar (Vitamina C, Vitamina D, Zinc)

✔ Formarea normală a colagenului pentru funcţionarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, a gingiilor și a pielii (Vitamina C)

✔ Funcţionarea normală a sistemului nervos (Vitamina C, Riboflavină)

✔ Menţinerea sănătăţii psihice (Vitamina C)

✔ Reducerea oboselii și extenuării (Vitamina C, Riboflavină)

✔ Menţinerea sănătăţii sistemului osos (Vitamina D)

✔ Menţinerea funcţiei normale a sistemului muscular (Vitamina D)

✔ Funcţia cognitivă normală (Zinc)

✔ Sinteza normală de ADN (Zinc)

✔ Menţinerea sănătăţii sistemului osos, părului, unghiilor și pielii (Zinc)

✔ Menţinerea vederii normale (Zinc, Riboflavină).

Conține: 30 comprimate.

Compoziție / 1 comprimat:

✔ Vitamina C - 1000 mg

✔ Zinc - 25 mg

✔ Vitamina D3 - 50 μg

✔ Vitamina B2 - 2 mg

💰 Profită acum de oferta promoțională 2+1 Gratis! La doar 99 Ron cu Transportul Gratuit! 💰

Doza de SanatateDoza de SanatateDoza de Sanatate

Preț întreg 159

Va mulțumim pentru comandă! Unul dintre operatorii noștri telefonici o să vă contacteze pentru confirmarea datelor de livrare.
Ne pare rău. A apărut o eroare. Vă rugăm să incercati din nou.
Comanda acum pe messenger
Comenzi Telefonice
0771 104 521
Contact Office
0729 323 347